maanantai 25. heinäkuuta 2011


Maaseudun menneisyys / It's Summertime, and Living is Easy

Vietin viikonlopun sukulaisten kesähuvilalla. / I spent the weekend at my relatives summer place.

Seinällä oli kipsivaloskopio aiheesta "Seinen tuntematon", joka on 1800-luvulla Seinestä kiskotun hukkuneen tytön kasvoista tehty kuolinnaamio.
Elvytysharjoituksissa käytettävän Anne-nuken kasvot on muovattu Seinen kuolleen mukaan.

There was a copy of "L'Inconnue de la Seine" on the wall. According to an often-repeated story, the body of the young woman was found from the river Seine around the late 1880s. It was thought to be a suicide. The pathologist thought that the
girl was too beautiful to be forgotten, so he had a moulder take a death mask of her serenely smiling face. All the the morbid Parisian artists wanted a copy of the mask on their walls.

Ruokapöydän yllä roikkuvat kirskat ovat joskus olleet kello, jolla saattoi soittaa palvelijan paikalle. Kun olin lapsi, kello toimi vielä. Kun kirsikat n
apautti toisiaan vasten, sai aikaan surisevan äänen keittiöön. Kirsikoiden turharäpeltäminen oli kielletty, koska palvelijoita ei enää ollut, sähköjohto oli viallinen ja surina jäi välillä päälle.

There has been a time when you could call a servant by clicking together the cherries on top of the dining table. An electric buzz would ring in the kitchen.
Sängyn yläpuolella on napit, joilla on joskus saattanut hälyttää paikalle kotiapulaisen tai Ida Pesosen. / There has also been a time when you could call a maid or someone named Ida Pesonen.
Oli kiva viikonloppu. Nukuin pitkään ja katselin kun lapset ui. Syötiin lettuja rapumajassa, ulkona satoi vettä. Lapset järjestivät bingon ja esittelivät rannalla kivien koloissa sijaitsevia mielikuvitushotellejaan (mm. hotelli Kuolemankaisla, josta on sisäänpääsy Manalaan).
/ It was a nice weekend. We watched old 8mm films of past summers and christmases. Drank lemonade and ate raspberry cake.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen mielikuvitus lapsilla.

  VastaaPoista
 2. Juu, lapsilla oli vaikka mitä hotelleja. Kysyin, mikä on huonoin hotelli, ja vastaus oli että "hotelli Miniskippy" koska se on niin pieni ettei kukaan halua mennä sinne. :D

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa ihan unenomaselta toi huvila tavaroineen ja lapsineen. Ihan ku jostain kirjasta.

  VastaaPoista
 4. On se kyllä semmoinen ihme paikka. Sukulaisissa on se hyvä puoli että pääsee kaikkiin ihme tilanteisiin ja paikkoihin mihin ei muuten tulis mentyä. Mun isoäiti on esim. vienyt mut Kaustisen kansanmusiikkijuhlille ja hevosten juoksukisoihin, eipä olis noihinkaan tullu lähdettyä omasta aloitteesta.

  VastaaPoista
 5. Ihana paikka! Ja mahtavat hotellin nimet. Mä haluun kyl tietää lisää "Seinen tuntemattomasta", hyytävää...! Lähden tutkimusmatkalle interneettiin!

  VastaaPoista