sunnuntai 11. syyskuuta 2011


Keravan Taidemuseo sijaitsee Savion juna-aseman vieressä. Asemaa vastapäätä sijaitsee myös metsikkö, jossa on röykkiö hyljättyjä taloja, satunnaista rojua ja muutama kaatunut puu. Miksi niin monta taloa on jätetty lahoamaan metsään?Epäilen että asuinalue on jouduttu jättämään seudulla ilmenneen voimakkaan poltergeist-ilmiön takia. Kaikki on alkanut viattomasti - eräänä päivänä taulu on ollut vinossa ja avaimet hukassa. Sitten ikkunat ovat alkaneet paukkua tyynelläkin säällä, ja kahvikupit tippuneet pöydältä. Lopulta mitkään järkevät selitykset eivät ole kelvanneet, ja asukkaat ovat joutuneet pakkaamaan kimpsunsa muuttoautoihin kattolamppujen välkkyessä kiukkuisesti ja puiden kaatuillessa ryskyen.
Keravan kunnanvaltuusto on varmasti säikähtänyt. Kaupungin muutenkin epämääräinen maine olisi vaakalaudalla, jos jutut poltergeististä leviäisivät. Kotinsa menettäneille on maksettu uudet, hienot kodit, ja heidät on vannotettu pysymään hiljaa jakamalla lahjakortteja sotkaan ja maxi-markettiin. Jokainen talous on saanut myös viidenkympin lahjakortin paikalliseen pizzataksiin, sekä aleseteleitä videovuokraamoon.
Keravan taidemuseokin muuten muuttaa pois Saviolta heti meidän näyttelyn jälkeen...
I took some pictures around abandoned houses of Savio. I'm sure that the reason behind the uninhabitation has to be poltergeist related. The supernatural powers of Savio have been hidden from the Finnish media, but I'm sure everyone here knows why the Kerava Art Museum is moving away next month.

1 kommentti: