torstai 1. syyskuuta 2011

Mulla on ollut flunssaa. Se on kaikinpuolin nuivaa, mutta ertyismälsää on se että kun on freelancer niin sairaana ei saa palkallista lomaa, vaan pitää tehdä työt räkä poskella ja otsa hiessä.

Yleensä en ole kauhean hippimäinen, mutta flunssassa juon lientä johon tulee inkivääriä, sitruunaa, kardemummaa (kokonaisia) kanelitankoja, pippuria (itse käytän kiinalaisia pippureita, mutta maustepippurikin käy) neilikkaa tai tähtianista ja hunajaa.


Kiehuvaan veteen viskataan kuorittu, paloiteltu inkivääri ja mausteet. Pienemmät mausteet kannattaa laittaa teepalloon, niin lopputuloksena on sitten siivompi seos. Kattila hellalta, ja hunajat sekaan. Sitruunasta voi tiristellä mehut tai sitten laittaa siipaleita veteen. Juoma on valmis! Maistuu hyvältä ja tuntuu tervehdyttävältä. Lisäksi keittiöön tulee tenhoava tuoksu.

Here's a recipe for a hot, spicy drink that might help you with your flu! It tastes good, so if it's not working as a cure for the flu, it's still worth trying.


Put some water in a kettle and wait till it boils. Add peeled and sliced fresh ginger, cinnamon sticks, cardamom seeds, sichuan pepper, and clove/star aniseed. You might want to put the smaller spices in a teaspoon in order to keep the liquid less messy. Take the kettle off the stove and add some honey and squeezed lemon. Drink and get well!

3 kommenttia:

 1. Hei olipas hyvä ohje! Ite nieleskelen pelkkää inkiväärilientä mut toihan kuulostaa hyvältä. Ja tenhoava tuoksu on ehdotonta plussaa! :D

  VastaaPoista
 2. Juu! tänään oonkin jo terve. Saattaa toki johtua siitäkin että harvoin se flunssa kauhene montaa päivää kestää, tai sit se in se inkivääri... :)

  VastaaPoista
 3. Aika kivat nuo hippijuoma kuvat :)
  Mä en varmaan jaksais kuorii ne suitruunat... toisaalta aina harjaan ne kauan juuresharjalla ja tiskiaineella ja sitte vielä huuhtelen et yhtä vaähän tai paljon aikaahan siinä menis jos leikkas myrkkiskuoret pois.

  VastaaPoista