tiistai 5. helmikuuta 2013

Dok!


Ajattelin listata muutamia mun suosikkidokumenttielokuvia, nää on kaikki katsomisen arvoisia! Että katsokaa. Ja kommenttilootaan saa jättää lisää hyviä suosituksia, kiitos!


Big Edie ja Little Edie asuvat hullussa talossa nimeltä Grey Gardens. Eksentrisellä Little Ediellä on hienoja asuja. Pidän myös kauheasti dokkarin pohjalta tehdystä näytelmäelokuvasta, joka taustoittaa Edieiden elämää ennen dokumenttiryhmän saapumista, ja kertoo myös hieman siitä mitä tapahtui sen jälkeen. Dokkarilla ja näytelmäelokuvalla on sama nimi, mutta dokumentti on siis vuodelta 1975 ja leffa taas tehty vuonna 2009.


Hullut norjalaiset tekee lautan ja lähtevät ajelehtimaan. (Tutkimusmatkailusta ja hulluuksista kiinnostuneille kirjasuosituksena Erlend Loen romaani L.)


Hullu mies elelee metsässä ja ajattelee olevansa karhujen ystävä. Mies joutuu karhujen syömäksi.


Synkeä elokuva maailman suosituimmasta itsemurhapaikasta, hullusta Golden Gate-sillasta. Siltaa kuvattiin vuoden ajan, ja filmille tallentui 23 hyppyä.


Hullut miehet ottaa Donkey Kongin pelaamisen tosi tosissaan. 


Dandy Warhols ja Brian Jonestown Massacre-bändien soittajien hulluhkoa kanssakäymistä.


Johan Vennisestä on tehty kolme dokkaria, joista olen nähnyt kaksi: Johan on Venninen ja Vesille Vennisen mieli. Sokea Venninen tekee hullua pirtelöä pihan ruohoista ja räjäyttelee itselleen luolaa, ihan vaan huvin vuoksi.


Muusikko ja futurologi Erkki Kurenniemi tallentaa elämäänsä hullun tarkasti: valokuvia, kuitteja, sanelukonemuistiinpanoja. Jos Erkki joskus kuolee, hänet voidaan rekonstruoida näistä muistiinpanoista. Toivon, että niin tehdään, koska Erkki jos kuka ansaitsee ikuisen elämän.


(English: Here's a list of some of my favourite documentary films. Feel free to leave your recommendations! I'd love to see some more great films about weird, awesome human beings.)3 kommenttia:

 1. Noista en oo nähny ku Grey Gardens ja Grizly Man. Grey Gardens on jotenki tosi surullinen, ku miettii Little Edien elämää. Mutta ei se Big Edienki elämää loppunen lopuks mitään herkkuakaan ollu... Grizzly Man on kyl ihan sairas juttu. Ja se että tulee syödyks on niinku absoluuttisin tapa mennä. Tosin senhän oli pakko tapahtua sooner or later tolle prinssitukkaiselle miehelle... Ihme tapauksia.

  Luitko sen jutun siitä siperialaisestä petheestä jotka lähtivät Stalinia pakoon 30 luvun loppupuolella ja löydettiin 80-luvulla? Se äiti sitte viel synnytty pari lasta lisää siellä hökkelissä kaukana kaisesta muusta.
  Naiset rupseivat huutaa kauhusta ku ne löytäjät astu mökkin sisään koska eivät olleet ennen nähnet muita ku omia perheenjäseniä.
  Siitä sais hyvän dokkarin, mutta tietty matskua juurikaan ei ole ku nehän eli siellä aivan yksin.Ne kuolkin malkein kaikki aikaa nopeasti sen jälkeen ja ainut eloonjäänny tytär jäi sinne taigaan yksin asuu. Hurjaa.

  VastaaPoista
 2. Grey Gardens jättää kyl todella hämmentyneen olon! Ja leffaa kattoessa salaa kokoajan toivoi et Little E ois vaan lähteny. Sit muisti et ainiin dokkarinhan oon jo nähny eikä se mihinkään lähteny! :D
  Grizzly Man pitäis kyllä laittaa katsottavien listalle asap. Ja The Bridge kuulostaa hullukauheelta ja hullukauniilta!

  VastaaPoista
 3. Ika: en oo kuullu tota juttua! Hullua! Pitää googletella...
  Grizzly Manista tiesin, et se on dokkari, mut silti piti kesken leffan katsomista googlettaa et voiks se olla totta, kun oli niin hullua menoa!!!

  Oona: Se Bridge on kyllä semmoinen kaunis ja surullinen leffa, aiheesta ois toki saanu sellasen skandalöösin tirkistelyleffan, mut toi ei oo semmonen ollenkaan. Se läytyy YouTubesta kokonaisena, tai ainakin aiemmin löyty, katoin sieltä sen!

  VastaaPoista