tiistai 9. elokuuta 2011

Lainasin ystävältäni elämäntaito-oppaan, jonka on kirjoittanut "Tirehtööri K.N.Allas" vuonna 1922. Omakustanteena julkaistussa kirjasessa on ohjeita mm. suksien voiteluun, tulitikun sytyttämiseen, kärpäsen lian poistoon sekä keinoja kengänpohjien lujittamiseksi.

Tässä muutama hyvä kirjasta poimittu neuvo:

51) liiallinen kahvinjuonti vahingoittaa näköaistia. Monet ovat juuri tästä syystä tulleet sokeiksi ennen viidettäkymmenettä ikävuottaan.

52) Valkoinen kaula saadaan, jos joka toinen ilta hierotaan kaulaa coldcreamilla ja joka toinen ilta väkevällä puraksiliuoksella, joka saa kuivua ihoon.

84) Onko maitoon sekoitettu soodaa, potaskaa tai kalkkia, voidaan tutkia seuraavalla tavalla: kun maitoon kaataa väkevää etikkaa, niin se rupeaa kähisemään, jos siinä on edellämainittuja terveydelle haitallisia aineita.

115) Kuumat kylvyt liian usein otettuina vaikuttavat ihmiseen heikontavasti. Sitä tulee noudattaa kohtuutta kuumienkin kylpyjen suhteen.

121) Hyvä aamujuoma lihaville ihmisille on kupillinen lämmintä hunajavettä, johon tiputetaan hiukan sitruunaa. Sitruunahappo vaikuttaa nim. laihduttavasti. Laihat henkilöt juokoot aamuisin ohutta kauralientä (ryynit keitetään pelkässä vedessä) ja sekaan pannaan 2 teelusikallista marjamehua.


Koitteko nämä neuvot hyödyllisinä? Voin näet laittaa tänne blogiin muutama niksin lisää, jos koette että näistä on apua arki-elämässänne.

2 kommenttia: