tiistai 27. elokuuta 2013

Daniel Johnston on Talmud Beach

Viime toukokuussa Tavastialla esiintyivät peräkkäisinä päivinä Roky Erickson ja Daniel Johnston. Jotkut oli sitä mieltä, että Rokyn taustabändinä toiminut nuorisojoukkio oli hyvä ja energinen, mutta mun mielestä niillä oli turhan heavy-henkiset soundit ja ne rytyytti menemään niin että Roky jäi jotenkin soitantojen alle piiloon. Tykkäsin enemmän jopa siitä papparevohkasta, joka soitti Rokyn taustalla Ruisrockissa.

Mutta oh, Daniel Johnston! Taustabändinä toiminut (ja timanttisen lämppärikeikan soittanut) Talmud Beach oli kuulemma päässyt treenaamaan Johnstonin kanssa setin läpi vain kerran ennen keikkaa. Sovitukset oli tosi erilaisia levyversioihin verrattuna, ja hyvä niin! Olipas kerrankin erityislaatuinen ja ainutkertainen keikka, joka ei tule koskaan toistumaan samankaltaisena. Onneksi keikasta on nyt kasetti.


Lately I've been listening a lot to Daniel Johnston live cassette recorded on his Helsinki gig in May. That was one of my favourite gigs ever! Johnston was backed up by Finnish band Talmud Beach, who got to rehearse the songs with Johnston only once at the soundcheck. Talmud Beach versions of the Johnston songs are very different from the originals, but Johnston was very relaxed and seemed to enjoy playing with them. (If you're interested of a copy of your own, you can gmail to "talmudbeach" and ask if there's still some cassettes left.)

And remember, folks: Don't Let The Sun Go Down On Your Grievances! True Love Will Find You In The End!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti