sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Retki Jätkäsaareen / Trip to Dude Island

 Käytiin lauantaimatkalla Jätkäsaaressa, oli kivaa! 
/ Yesterday we made a day trip to Jätkäsaari, Helsinki. 

Ensin käytiin katsomassa Anu Tuomisen näyttely Forum Boxissa. Tuominen on mun suosikkitaiteilijoita, täällä kuvia hänen tekosistaan: www.anutuominen.fi/. Näytteillä oli paljon kiviä (mm. lihan ja tossujen näköisiä) ja uutistiivisteitä, jotka oli valmistettu keittämällä sanomalehtiä vedessä ja pusertamalla niistä verkkokankaan läpi palleroita. 
/ We saw some awesome art by Anu Tuominen at Gallery Forum Box. There's also Huuto gallery nearby, but they were'nt open at the time. I plan to go there next month, I'm interested in seeing Malin Ahlsved's exhibition of the little grey mouse.Sitten talsittiin L3-makasiineille, jotka löytyy kun kävelee rantaa pitkin satamaan, josta Tallinan laivat lähtee. Joku oli tehnyt seinämalauksenkin auttamaan eksyneitä laivamatkaajia.

Makasiineilla oli kahvila ja pelihalli, jossa oli vanhoja hienoja flippereitä. Pelasin minipajatsoa. Olen melko huono kaikissa pelaamis-jutuissa, mutta flipperit on vinkeän näköisiä. 

/ There's a pinball arcade and Vintage Car Museum at L3 Makasiini.

Makasiinin toisessa päässä oli vanhojen tavaroiden liike. Olisin halunnut ostaa sieltä ihmisen luurangon, kuun näköisen kahvikupin, muovisen anatomianesittelysydämen ja täytetyn poronpoikasen. En ostanut koska kotini on muutenkin melko täynnä ja lompakkoni melko tyhjä. Ostin kaupan yhtedessä olevasta Rantakahvilasta kaksi kahvia, patongin, eri hyvän korvapuustin ja mehun. Maksoi kympin, mun mielestä varsin kohtuulliset hinnat! Ja tosiaan ne korvapuustit on ihan mahtavia, pieniä ja tarpeeksi maustettuja. Kaffilassa on myös kivat musat, Kinksiä, Beatlesia ja sellaista. 

/ You can find a shop that sells old furniture, vintage lamps, taxidermy and weird stuff  at Tyynenmerenkatu 6. They also have a really neat little café. I recommend you'll try their cinnamon rolls!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti